dilluns, 15 de febrer de 2016

Relats de Guerra

Amb aquest títol començàvem el curs 2012/2013 un projecte de lectura que, curs rere curs, s'ha anat consolidant fins arribar a esdevenir un projecte de ciutat: aquesta mateixa setmana començarem les visites guiades amb l'alumnat de 1r de Batxillerat a l'ACMO per tal de visitar l'exposició "Resistents i deportades" oferta per l'Amical Mauthausen. 
Però com hem dit, tot té els seus inicis...

Oferta pels Serveis Educatius de Terres de l’Ebre, durant el mes de gener de 2013 vam poder gaudir al centre de l’exposició itinerant del llibre Maus , d’Art Spiegelman i de 23 exemplars de l’obra que es van treballar a les aules de 2n cicle d’ESO. Abans però ja s’havia començat a sensibilitzar l’alumnat, des de l'assignatura de català, demanant-los de recollir la memòria sobre la guerra que encara avui està viva en moltes de les nostres famílies.

El curs 2013/2014 l'alumnat va llegir una selecció de textos del llibre d'Amat Piniella, K.L. Reich. Vam aprofitar per treballar a l'aula el dossier publicat pel Departament d'Educació dins el seminari  "El gust per la lectura" del curs 2006/07.
El curs passat i aquest, estem treballant la lectura d'Un cel de plom, la biografia novelada de la Neus Català escrita per la Carme Martí. 


Després va començar la feina, feixuga però molt engrescadora, de plasmar en format de còmic (7-8 vinyetes) el material replegat. Va ser des de l’assignatura de Visual i Plàstica que es va portar a terme aquesta feina.


Adjuntem l'enllaç de la fitxa didàctica per si us interessa fer un cop d'ull:
https://drive.google.com/file/d/0B-PeLkGAofTbWTd3Tnl3MVJGQnM/view?usp=sharingPer aconseguir els textos hem comptat amb la col·laboració del CRP el primer curs i els altres el préstec ha estat gestionat per la Biblioteca Comarcal Sebatià Juan Arbó amb la qual treballem de manera coordinada des de fa uns quants anys. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada