divendres, 17 d’abril de 2015

Per Sant Jordi, lectures en veu alta

Ja estem al tercer trimestre i en plena primavera!!! Amb ella arriben festivitats culturals com la de Sant Jordi. A la biblioteca del nostre ho celebrem amb lectures. Pensem que és el moment de visibilitzar tot el treball que al voltant de la lectura es fa al centre. 
Aquest Sant Jordi conmemorarem els 125 anys del naixement de Joan Amades, un autor que si bé va néixer a Barcelona, va passar temporades a les Terres del Ebre ja des de ben menut, quan la seva família va decidir enviar-lo uns quants anys a Bot (Terra Alta) amb els seus avis paterns. 
Amb el temps va esdevenir un reconegut etnòleg i folklorista català que va replegar tradicions, contes, llegendes, cançons i costums d'arreu de Catalunya. 
Hem seleccionat dues rondalles tradicionals relacionades amb el nostre territori: "El Joan de l'ós" que llegirà l'alumnat del 1r cicle de l'ESO i "Els tres presents de la Ventura" -llegenda replegada a Tortosa-  que es llegirà a les aules de 3r d'ESO.
Com cada curs, estan preparant la lectura dotze persones lectores que visitaran les nostres aules el dia 23 de 13 a 14 hores i que ens parlaran també de la seva experiència lectora.
Si voleu saber més coses de l'autor treballat a les aules, cal que cliqueu damunt els enllaços:
Des d'aquí volem agrair al professorat del centre, i especialment al del departament de llengua catalana i literatura l'aposta que fan per aquesta activitat de la biblioteca. També a les persones convidades, que accepten molt amablement la nostra invitació.Bona Diada de Sant Jordi!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada